Ervaring
Het carpaal tunnel syndroom van mevr. Karman

Het carpaal tunnel syndroom van mevr. Karman

"Na een operatie aan carpaal tunnel syndroom bleef ik klachten houden. Dr. Oliver Zöphel opereerde me opnieuw, en met succes."

Het heeft maanden geduurd voordat ik, met veel moeite, mijn oorbellen weer in kon doen

Mevrouw Ria Karman: “Vorig jaar ben ik gevallen op mijn pols. Ik ben er eerst vijf dagen mee doorgelopen maar toen bleek die pols toch gebroken te zijn. In het ziekenhuis ben ik in het gips gezet. Na 6 weken mocht het gips eraf en startte de nabehandeling. Maar het werd niet echt beter. Ik bleef last houden van tintelende vingers en ook mijn fijne motoriek was weg. Ik draag elke dag oorbellen en die kon ik zelf niet meer in doen. In het ziekenhuis werden mijn zorgen niet echt serieus genomen; hoewel ik erom vroeg, vonden ze het niet nodig een scan te maken. Pas toen de fysiotherapeut een brief schreef, kon die scan geregeld worden. Uiteindelijk bleek ik last te hebben van een carpaal tunnel syndroom. Ik werd geopereerd, maar helaas: ook na die operatie waren de tintelingen niet weg en mijn fijne motoriek kwam niet terug. Het heeft maanden geduurd voordat ik, met veel moeite, mijn oorbellen weer in kon doen. Al die maanden waren dus voor niks geweest. Toen wilde ik graag een second opinion.

Tot mijn verbazing kon ik al binnen een week terecht

In de krant zag ik een advertentie van Xpert Clinics Hand- en polszorg in Enschede. Ik woon zelf in Enschede dus dat was ideaal. Een buurvrouw was er al eens geweest en zij was heel enthousiast over de behandeling bij dr. Oliver Zöphel. Tot mijn verbazing kon ik al binnen een week terecht. Dr. Zöphel heeft mijn hand bekeken en meteen een handtherapeut ingeschakeld. We hebben eerst een maand handtherapie geprobeerd maar dat gaf geen verbetering. Toen heb ik de knoop doorgehakt. Dr. Zöphel legde uit dat hij niks kon garanderen. En ook dat dit mijn laatste kans was: als het nu niet zou lukken, kon hij niet nóg een keer opereren. Maar ik had er vertrouwen in.

Als je kunt kiezen, ga dan naar deze kliniek

Het is echt geweldig zoals je daar geholpen wordt. Je hebt het idee dat je een gast bent in plaats van een patiënt. De lijntjes zijn kort dus alles verloopt heel efficiënt. Ik was al omgekleed voor de operatie en had mijn kleinste oorknopjes ingedaan. De verpleegkundige zei dat ze eigenlijk uit moesten, maar toen ik vroeg of ik ze toch in mocht houden heeft ze ze gewoon afgeplakt. Zo aardig!

Voor de ingreep werd mijn onderarm verdoofd met een injectie in mijn oksel. Dat vond ik een eng idee, maar ze vertellen precies wat ze gaan doen en voordat ik het in de gaten had was het al gebeurd. Tijdens de operatie zag dr. Zöphel dat er die eerste keer niet ver genoeg gesneden was, daardoor was de zenuw niet helemaal vrij gekomen. Dat maakte de ingreep wat ingewikkelder en dus duurde alles iets langer dan gepland. Daarna kreeg ik koffie met beschuit en kwam dr. Zöphel nog even vertellen hoe ik moest gaan oefenen. Exact veertien dagen na de operatie kon ik mijn oorbellen zelf weer in doen. Dat is voor mij het duidelijkste bewijs dat het deze keer goed gebeurd is. De tintelingen zijn praktisch weg en mijn motoriek is weer goed. Ik word nu alleen nog behandeld voor het littekenweefsel. Ik ben zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt. In het ziekenhuis voelde ik me niet serieus genomen. Ik zou iedereen aanraden: als je kunt kiezen, ga dan naar deze kliniek."

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak