Ervaring
Het TFCC letsel van mevr. Keppel

Het TFCC letsel van mevr. Keppel

"Geen enkele arts wilde me geloven. Drs. Feitz luisterde wél."

13 Jaar lang heb ik er last van gehad

Mevrouw Keppel: “In 2001 ben ik geopereerd aan een ganglion. Die ganglion had waarschijnlijk een uitstulping naar een bandje en de arts heeft toen te veel weggehaald. Achteraf gezien had dat hersteld moeten worden. De stabiliteit in mijn pols was weg, de ulnakop stak gewoon uit. Dertien jaar lang heb ik er last van gehad maar er was geen hond die me geloofde. De artsen die ik sprak zeiden: leer er maar mee leven, want we weten niet wat we eraan kunnen doen.

In september 2012 vertilde ik me aan een rol graszoden. Het deed enorm veel pijn, maar op röntgenfoto’s en de mri was niks te zien. Pas na lang aandringen kreeg ik in juni 2013 een kijkoperatie en toen bleek dat ik letsel aan het TFCC had, het bandje dat ellepijp en spaakbeen bij elkaar houdt. De TFCC is toen vastgezet, maar meteen na de operatie voelde ik: dit zit niet goed. Ik heb vier keer nieuw gips gehad en zes weken lang morfine geslikt. Van september tot juni heb ik twee keer per week fysiotherapie gehad en elke keer kwam ik er huilend vandaan omdat ik zoveel pijn had. Ik heb werkelijk op mijn kop gestaan van de pijn, echt een drama. Maar als ik zei: dit klopt niet, wilde niemand me geloven.

Negen maanden heb ik ermee rondgelopen en toen heb ik contact opgenomen met Xpert Clinics Hand- en polszorg. Ik kon al binnen een week terecht. Eerst is nog geprobeerd om met een speciale spalk de klachten te verminderen maar dat loste het probleem niet op. Drs. Feitz wilde eigenlijk niet opereren omdat de vorige ingreep relatief kort geleden was, maar ik zei tegen hem: ‘Je móet echt kijken, ik weet zeker dat het niet goed zit.’ Gelukkig liet hij zich overtuigen en mocht ik komen voor een operatie. Ik zag erg op tegen de blokverdoving, omdat die elders al twee keer mis was gegaan. Maar de begeleiding was echt super en ik heb van die hele verdoving niks gevoeld. Drs. Feitz bekeek mijn pols en gaf mij vrijwel direct de bevestiging dat ik niet gek was: er bleek een gat in de meniscus te zitten. Hij is een uur bezig geweest om het botje met een anker weer vast te zetten en littekenweefsel te verwijderen.

Ik ben heel dankbaar dat hij me serieus nam

De nacht na de operatie heb ik veel last gehad, maar het was maar een nacht: een wereld van verschil met de vorige keer. Ik heb anderhalve week met een gipsspalk gelopen en toen was de pijn weg. Wat een opluchting was dat! Ik zal mijn pols nooit meer voor 100% kunnen gebruiken, maar ik ben zo blij met het resultaat. Artsen zouden veel beter moeten luisteren naar hun patiënten, je kent je eigen lichaam immers het beste. In het ziekenhuis hebben ze mijn mening gewoon naast zich neergelegd. Dat gat heeft negen maanden pijn en frustratie veroorzaakt en achteraf gezien was dat niet nodig geweest. Ik kan andere mensen echt aanraden om met zulke specifieke klachten naar Xpert Clinics Hand- en polszorg te gaan. Daar wordt tenminste naar je geluisterd en de begeleiding en de communicatie zijn top.

Bij de laatste controle zei drs. Feitz: het boek gaat nu dicht. Ik ben heel dankbaar dat hij me serieus nam. De pijn die ik had is weg en met de beperkingen die ik nu nog heb, moet ik leren leven. Alle lof voor drs. Feitz, wat een topvent!”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak