Ervaring
De beknelde elleboogzenuw van mevr. Roozendaal

De beknelde elleboogzenuw van mevr. Roozendaal

"Na 20 jaar stonden mijn vingers ineens weer recht. Dat hadden zelfs de artsen niet verwacht."

Ik had zoveel pijn, ik had niets te verliezen

Mevrouw Roozendaal: “Tijdens een operatie in 1998 is de zenuw in mijn elleboog verlegd en sindsdien zat die bekneld. Het gevolg was dat mijn vingers helemaal krom stonden en dat ik mijn hand nauwelijks kon gebruiken. Daarbij had ik heel veel pijn in mijn elleboog. Een operatie was de enige optie, maar omdat ik ook spierdystrofie heb was de prognose niet al te best. De kans bestond dat ik zware dystrofie in mijn arm zou krijgen. Bij Xpert Clinics Hand- en polszorg stelde drs. Gijs van Couwelaar voor om de operatie samen met dr. Oliver Zöphel te doen. Of ik dat aan durfde? Ik had zoveel pijn, ik had niets te verliezen.

Het is echt wonderbaarlijk

Tijdens de operatie moest er eerst veel littekenweefsel weggehaald worden. De zenuw zat helemaal vast in de spier, die moest eruit gehaald worden. Met vetweefsel uit mijn eigen lichaam is een bedje gemaakt en daar is de zenuw ingelegd. Vervolgens werd er nog een speciaal middel in gespoten om littekengroei tegen te gaan.

Als je al 20 jaar met kromme vingers loopt en dan de volgende morgen wakker wordt en je vingers staan recht, dan sta je raar te kijken! Dit hadden zelfs de artsen niet verwacht, maar het is echt wonderbaarlijk. Ik kan weer een telefoon vastpakken, een kopje optillen. Ik kan mijn hand weer bewegen en er zit veel meer kracht in. De ingreep is nog maar vier maanden geleden en nog niet alle tintelingen zijn weg, dat duurt minimaal een jaar. Maar de erge pijn in mijn elleboog ben ik kwijt, dat is geweldig. Ik doe nog veel oefeningen thuis, want hoe meer je zelf doet, hoe beter straks het resultaat.

Echt geweldig

Ik raad iedereen met handproblemen aan om naar Xpert Clinics Hand- en polszorg te gaan. Het is daar zo gemoedelijk, mensen hebben echt tijd voor je.
Ik mocht meekijken tijdens de operatie en iedereen is zo rustig. Echt geweldig."

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak