Ervaring
Het carpaal tunnel syndroom en zenuwbeklemming van mevr. Van Alfen

Het carpaal tunnel syndroom en zenuwbeklemming van mevr. Van Alfen

"Ik stond op het punt om door mijn handklachten mijn baan te verliezen. Na een operatie van dr. Moojen ben ik weer 100% aan het werk."

Ik bleef klachten houden

Mevrouw van Alfen (57): “In november 2013 ben ik in het ziekenhuis geopereerd aan een beklemming van een zenuw in mijn elleboog. Maar die ingreep is niet naar wens verlopen; ik bleef klachten houden. Nadat ik van alles geprobeerd had ging ik in mei 2014 opnieuw onder het mes. De klachten werden wat minder, maar het hield niet over. Uiteindelijk ben ik toch weer begonnen met werken. Ik werk als voedingsassistente in een ziekenhuis. Dat betekent dat je met zware karren en dienbladen in de weer bent, je hebt er best veel fysieke kracht voor nodig. Helaas: ik kreeg een enorme terugval. Mijn arm en hand werden dik, ik had veel pijn en ook last van tintelingen in mijn vingers. De fysiotherapeut wist niet goed wat hij met me aan moest, de chirurg zei dat het wat tijd nodig had. Maar tijd, die had ik niet. Ik zat inmiddels al meer dan een jaar thuis en stond op het punt mijn baan te verliezen. En ik wilde juist zo graag werken.

Wat bleek: het probleem zat niet in mijn elleboog

Nou ben ik jaren geleden al eens in Zeist geopereerd door dr. Moojen aan artrose in mijn pink. Daar was ik destijds ook al verschillende keren aan geholpen, maar na de operatie van dr. Moojen was het in één keer klaar. Toen ik ging zoeken bleek hij inmiddels bij Xpert Clinics Hand- en polszorg te werken. Ik heb gebeld en kon al na een week terecht voor een consult. Hij deed een onderzoekje en zei toen: ik ga eens in je hand kijken. Wat bleek: het probleem zat niet in mijn elleboog. Ik had een carpaal tunnel syndroom en de zenuw in het kanaal van Guyon in mijn hand zat bekneld.

Twee weken later heeft dr. Moojen me geopereerd. De volgende dag al werd ik gebeld door handtherapeut Paul Zagt, dat vond ik erg correct. Ik ben één keer naar handtherapie geweest in Almere en heb ook een keer via de mail contact gehad. Verdere therapie was niet nodig. Ik had een lijst meegekregen met oefeningen die ik moest doen en die heb ik zelf thuis gedaan. Dat ging prima, alles was heel duidelijk uitgelegd.

Ik ben super dankbaar

De operatie was in februari en drie maanden later ben ik weer volledig aan het werk gegaan. Mijn leidinggevende stond ervan versteld dat het zo snel was gegaan. Ik ben er super dankbaar voor, want het spande erom. Maar ik werk nu weer 100% en voel me een tevreden en gelukkig mens.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak