Ervaring
De gebroken pols van mevr. Van den Brink

De gebroken pols van mevr. Van den Brink

"Ik brak mijn pols op Tenerife en werd in het plaatselijk ziekenhuis geopereerd. Bij terugkomst bleek echter dat het helemaal niet goed zat."

Toen ik opstond wist ik meteen dat mijn pols gebroken was

Mevrouw Van den Brink (73): “Ik was op vakantie in Tenerife aan het wandelen. Ik kwam langs een supermarkt en wilde even naar binnen. Maar omdat ik mijn zonnebril op had zag ik het afstapje van donkerbruin marmer niet. Het was 40 centimeter hoog, dus ik stapte in het luchtledige, viel en stak meteen mijn handen naar voren om mezelf op te vangen. Toen ik weer opstond wist ik meteen dat mijn pols gebroken was. De man van de supermarkt heeft een ambulance voor me gebeld. In het ziekenhuis ben ik geopereerd en in het gips gezet. Ik ben gewoon op Tenerife gebleven, ik kon wel wandelen en met een zak om mijn arm ging zwemmen ook.

Dit is werk voor een expert

Bij thuiskomst heb ik de orthopeed gebeld waar ik ook al liep voor mijn knie. Na veertien dagen kon ik komen en toen ik binnenkwam keek hij heel bedenkelijk. ‘Het is zeker niet goed?’ vroeg ik. En inderdaad: toen het gips eraf was stond mijn pols helemaal scheef en op de ellepijp zat een enorme knobbel. Ik snapte het niet, want er waren toch pinnen ingezet? Maar nee, volgens de orthopeed waren die pinnetjes er gewoon ingeduwd, het stelde helemaal niks voor. Dus vroeg ik: wat nu? De orthopeed zei dat alles wel aan elkaar zat, dus ik kon gewoon alles doen. Maar op den duur zou ik er pijn aan krijgen. En dat klopte. Ik golf twee keer per week maar op een gegeven moment werd dat moeilijker. Ik moest met paracetamol de baan op. Ik heb toen gevraagd of de orthopeed er toch iets aan kon doen. Maar hij zei: ‘Dit is werk voor een expert.’ Hij heeft me toen doorgestuurd naar Xpert Clinics Hand- en polszorg in Hilversum.

Je merkt vanzelf of het gaat

Drs. Feitz was enorm vriendelijk en legde uit dat een nieuwe operatie nodig was. Hij heeft mijn ellepijp weer doorgezaagd, gekanteld en met een plaat weer vastgezet. Om de knobbel helemaal weg te kunnen halen zou hij een stuk uit mijn dijbeen moeten halen. Maar dat vond ik een brug te ver. Als ik maar geen pijn had, kon ik met die knobbel best leven.

Ik ben op 5 december geopereerd en kreeg na twee weken een spalk die ik ruim drie maanden heb gedragen. Dat ik niet mocht autorijden, dat vond ik nog het meest lastig. Na twee maanden heb ik aan Rik, de handtherapeut, gevraagd of ik misschien mocht gaan golfen. Hij zei: je merkt vanzelf of het gaat, dus probeer het maar. En dat ging heel goed!

Ze nemen alle tijd voor je

Drie weken geleden kwam ik bij drs. Feitz op controle en toen heb ik hem gezegd dat ik zo blij ben dat hij dit gedaan heeft. Ik zeg nu tegen iedereen: ga naar Xpert Clinics Hand- en polszorg want daar word je goed geholpen. Je bent er geen nummer, je voelt je een mens. Ze nemen de tijd voor je en alles wordt goed uitgelegd. Mijn pols staat nu weer helemaal recht en ik kan er werkelijk alles weer mee doen. Van de plaat voel ik helemaal niks. Die knobbel zit er nog wel, maar alleen bij het schrijven voel ik hem. En ach, het meeste schrijfwerk doe ik tegenwoordig toch op de computer. Dus ik ben heel blij met het resultaat!”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak