Ervaring
De gescheurde pezen en gebroken pols van mevr. Van Kampen

De gescheurde pezen en gebroken pols van mevr. Van Kampen

"Als ik dr. De Haas een cijfer mag geven, dan krijgt ze geen 10 maar een 20."

Negen maanden hebben ze me aan het lijntje gehouden

Mevrouw Van Kampen (62): “Na een val van de trap had ik veel pijn aan mijn pols. Gekneusd, zeiden ze in het ziekenhuis. Maar na vijf weken bleek dat mijn pols gebroken was en twaalf weken later bleken ook de pezen gescheurd. Na een kijkoperatie kreeg ik van de behandelend arts in het ziekenhuis te horen dat ze er niks aan wilden doen. Mijn pols was te erg kapot en bovendien vonden ze me te oud. Nou ja! Ik ben erg creatief en hou enorm van haken en breien. Dat wilde ik graag weer kunnen doen, maar ik voelde me niet serieus genomen.

Negen maanden hebben ze me aan het lijntje gehouden. Met hulp van de zorgverzekering ben ik uiteindelijk bij Xpert Clinics Hand- en polszorg terecht gekomen en daar kon ik binnen anderhalve week geopereerd worden.
Dr. Nicoline de Haas zei direct: ik ga zorgen dat je alles weer kan. Daar was wel een grote operatie voor nodig: er zijn handwortelbeentjes weggehaald (proximale rij carpectomie) en de TFCC is opnieuw vastgezet. Ik heb het overigens niet ervaren als een zware ingreep: na de operatie had ik minder pijn dan ervoor. Daarna heb ik heel hard gerevalideerd. Ik heb klei, balletjes en gewichtjes aangeschaft zodat ik thuis ook goed kon oefenen. En met resultaat: na drie weken kon ik weer haken.

Zij geloofde mij

Ik ben dr. De Haas zo dankbaar dat ik een krans voor haar heb gemaakt met rozen erop. Vervolgens heb ik alle botjes van de hand apart gehaakt en met ijzerdraad aan elkaar vastgezet. De botjes die bij mij zijn weggehaald, heb ik in blauw gehaakt. Volgens dr. De Haas klopt het precies. Het vogeltje op de duim ben ik zelf, omdat ik nu weer in vrijheid dingen kan doen. Ik kan weer mooie dingen maken en daarmee ben ik superblij. Als ik dr. De Haas een cijfer mag geven, dan krijgt ze geen 10 maar een 20. Ze heeft zo goed geluisterd en nooit getwijfeld aan wat ik zei. Zij geloofde mij.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak