Ervaring
De ziekte van Quervain van mevr. Wilbers

De ziekte van Quervain van mevr. Wilbers

"De artsen en handtherapeuten zijn heel duidelijk in wat het beste is voor jou. Ik had echt het gevoel dat ze mij wilden helpen."

Autorijden ging niet meer, ik kon mijn haren niet meer wassen, mijn beha niet meer vastmaken

Mevrouw Wilbers (60): “Vorig jaar had ik een peesschede-ontsteking aan mijn rechterhand. Ik blijk de ziekte van De Quervain te hebben. Bij Xpert Clinics Hand- en polszorg heb ik toen een brace gekregen om de klachten terug te dringen. Dat hielp heel goed. Toen ik een jaar later opnieuw pijn begon te krijgen, ben ik er te lang mee door blijven lopen. Achteraf gezien natuurlijk niet handig: in maart was het zo erg geworden dat ik bijna niks meer kon. Autorijden ging niet meer, ik kon mijn haren niet meer wassen, mijn beha niet meer vastmaken. Ik was bang dat ik mezelf schade had berokkend door er zo lang mee te blijven lopen.

Ik ben toen teruggegaan naar Xpert Clinics Hand- en polszorg. In eerste instantie kreeg ik afneembaar gips, maar toen dat na drie weken geen resultaat had, besloot dr. Luitzen de Boer dat ik geopereerd moest worden. Na anderhalve week was ik al aan de beurt, daar wil ik een dikke pluim voor geven. Ook de voorbereiding op de ingreep was heel goed. Er werd me geadviseerd om van tevoren naar een filmpje op YouTube te kijken, zodat je weet wat er gaat gebeuren. Tijdens de ingreep vertelde dr. De Boer steeds wat hij ging doen. De spuit voor de verdoving was vervelend, maar omdat hij daar al voor had gewaarschuwd was ik voorbereid. Dat vind ik heel positief.

Zo’n operatie is bijna lopendebandwerk, maar toch zagen ze precies wat ik nodig had na de ingreep

Na de operatie moest ik vijf keer per dag oefeningen doen. Dat heb ik trouw gedaan, ze zeggen dat niet voor niets. De artsen en handtherapeuten zijn heel duidelijk in wat het beste is voor jou. Ik had echt het gevoel dat ze mij wilden helpen. Je kunt alleen een goed resultaat bereiken als je doet wat je gezegd wordt, dus dat heb ik gedaan. Het werken heb ik langzaam weer opgebouwd en ik heb goed geluisterd naar wat ik kon met die hand. En met resultaat: na zes weken was ik alweer volledig aan het werk.

Ik vind Xpert Clinics Hand- en polszorg heel klantgericht. Het lijkt wel alsof iedereen die daar werkt het gevoel heeft alsof het zijn of haar eigen zaak is. Zo’n operatie is bijna lopendebandwerk, maar toch zagen ze precies wat ik nodig had na de ingreep, dat ik het even moeilijk had. Dat vind ik heel knap. Het is geweldig om te weten dat iedereen in de kliniek het goed met je meent.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak