Handchirurg

Drs. Luitzen de Boer

Drs. Luitzen de Boer
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
de Boer, H.L. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Het is een verademing om bij Xpert Clinics Hand- en polszorg met een groep goede en gemotiveerde mensen topzorg te leveren. Specialiseren loont! Je werkt beter, sneller en je herkent zeldzame problemen die door anderen worden gemist. Alles is erop gericht om mensen efficiënt en goed te helpen. En dat ze daarbij nu eens wel goede koffie krijgen, is een extra bonus…”

"Je hand is het enige deel van je lichaam dat tegelijk een werktuig en een zintuig is. Het is dus extreem belangrijk dat dit goed functioneert. De hand is ontzettend complex in anatomie en functie van de diverse spieren pezen en banden. Alleen goed opereren is niet genoeg voor een goed resultaat; de nabehandeling is minstens zo belangrijk!
Bij Xpert Clinics Hand- en polszorg bestaat meer dan de helft van de patiënten uit mensen die elders niet goed zijn behandeld. Zo kwam er een dame op de poli die al zeven jaar pijn in haar vinger had. Ze was hiervoor reeds bij twee chirurgen, een orthopeed en een plastisch chirurg geweest. Niemand kon haar helpen - ze is zelfs nog een tijd onder behandeling geweest bij een psychiater omdat iedereen dacht dat het wel psychisch moest zijn. Bij het bezoek vertelde ze precies waar de pijn zat (onder de nagel) en dat dit veel erger werd bij kou. Dit is klassiek voor een goedaardige maar zeldzame en relatief onbekende tumor (een glomustumor). De tumor kon dezelfde middag met een ingreep van een kwartiertje worden verwijderd en mevrouw ging, voor het eerst in zeven jaar, pijnvrij naar huis. Voor hetzelfde geld had ze hier haar hele leven mee rondgelopen!"

Drs. Luitzen de Boer studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. De opleiding algemene chirurgie en de specialisatie plastische chirurgie voltooide hij in de Isala Klinieken in Zwolle. Daarna trad hij toe tot de maatschap Plastische Chirugie Zuidoost-Brabant. Inmiddels heeft drs. De Boer zich gespecialiseerd in hand- en polschirurgie en is hij een van de handchirurgen van Xpert Clinics Hand- en polszorg. In 2011 behaalde hij het Europees Hand Examen (FESSH) en werd hij ook geregistreerd als European Board Certified Hand Surgeon.

  • BIG nummer
    39053864501
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak