Ervaring
De Brunelli plastiek van mevr. Wolters

De Brunelli plastiek van mevr. Wolters

"Als ik nog eens iets aan mijn hand krijg, ga ik zeker weer naar Xpert Clinics Hand- en polszorg.”

De huisarts vond het niet nodig om een foto te maken

Mevrouw Wolters (44): “Twee jaar geleden ben ik lelijk uitgeleden in de sneeuw en op mijn hand gevallen. Eerst had ik er wat last van maar dat ging snel over dus ik ging gewoon door met mijn leven. Vorig jaar in februari kreeg ik opeens last van mijn duim. Ik ben toen behandeld voor een peesontsteking, maar na twee injecties was de pijn nog niet over. De huisarts vond het niet nodig om een foto te laten maken omdat je daar toch niks op zou kunnen zien. Toen ben ik op zoek gegaan naar een arts die er wel naar wilde kijken. Zo kwam ik bij Xpert Clinics Hand- en polszorg terecht.

De week erna werd ik al geopereerd

De dokter stelde voor om het eerst nog met een injectie en fysiotherapie te proberen, maar daar ben ik weer mee gestopt omdat het niet hielp. Vervolgens heeft hij een MRI scan laten maken. Daaruit bleek dat er in mijn rechterhand twee botjes uit elkaar lagen. Omdat ze te ver uit elkaar stonden kon het alleen door middel van een operatie verbeterd worden. Helaas zat de agenda van de arts erg vol. Inmiddels had ik erg veel pijn, zat ik in de ziektewet en pijnstillers hielpen niet. Ik heb toen gevraagd of ik niet bij de nieuwe arts, drs. De Haas, terecht kon. Dat was geen probleem. Ik kon twee dagen later bij haar langskomen en de week erna werd ik al geopereerd.
 

De ingreep was zo voorbij

Ik was behoorlijk zenuwachtig voor de ingreep, maar werd door het personeel heel fijn gerustgesteld. Toen ik de verdovingsprik in mijn oksel kreeg raakte ik toch weer een beetje in paniek. Drs. De Haas heeft toen even met me gepraat en me vervolgens een roesje gegeven. Dat was perfect, de ingreep was toen zo voorbij. Drs. De Haas heeft een Brunelli plastiek uitgevoerd. Ze heeft een pees weggehaald uit mijn onderarm en een opening gemaakt in mijn pols. Toen heeft ze een gat door een botje geboord, de pees erdoor gehaald en daarmee de botjes vastgemaakt. Het was best een zware operatie, maar het ging allemaal goed. 
 

Ik ben heel tevreden met het resultaat

Om half acht was ik op de kliniek, om half twaalf was ik weer thuis. Een paar dagen later werd mijn hand dik en blauw in het gips. Ik heb toen gebeld en kon meteen naar de kliniek komen. Het gips is toen verwijderd en ik kreeg een spalk. Dat ging allemaal heel vlot.
Inmiddels gaat prima. Ik heb helemaal geen pijn meer en mijn hand ziet er zo netjes uit – een heel verschil met collega’s die ook aan hun hand geopereerd zijn! Mijn hand is niet meer 100% inzetbaar, dingen als stofzuigen of zware boodschappentassen tillen kan ik niet meer. Maar ik ben heel tevreden met het resultaat. Ik zorg ervoor dat ik mijn hand goed blijf bewegen, door vaak in een spons of in klei te knijpen bijvoorbeeld. Dat houdt je hand soepel en zacht.

Dat ik naar Xpert Clinics Hand- en polszorg ben gegaan is me heel goed bevallen. Alles is er netjes en duidelijk, ze vertellen precies wat ze gaan doen en vragen ook wat je er zelf van vindt. Alles wordt snel en keurig geregeld. Als ik nog eens iets aan mijn hand krijg, ga ik zeker weer naar Xpert Clinics Hand- en polszorg.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak