Ervaring
De glomustumor van Tanja

De glomustumor van Tanja

"Wanneer er iemand tegen mijn vinger aan kwam of ik er tikje tegenaan kreeg, viel ik bijna flauw."

Ik had al 5 jaar hevige pijnklachten aan mijn vinger

Tanja Zwaanenburg: "Ik had al vijf jaar lang hevige pijnklachten aan mijn vinger. De huisarts stuurde me door, maar zowel de reumatoloog als de revalidatiearts konden niks ontdekken. Ze dachten dat het wel psychisch zou zijn. Intussen bleef ik last houden van ontzettende pijnaanvallen, met name bij temperatuurswisselingen. Iets uit de diepvries pakken kon ik niet meer. Wanneer er iemand tegen mijn vinger aan kwam of ik er tikje tegenaan kreeg, viel ik bijna flauw. Er was niks aan mijn vinger te zien, maar ik wist gewoon dat er iets aan de hand was.
Vlak na weer zo'n pijnaanval zag ik in de krant een advertentie van Xpert Clinics Hand- en polszorg. Ik had op internet al vaak gezocht, maar niks gevonden dat leek op mijn klachten. Maar op de website van Xpert Clinics Hand- en polszorg las ik iets over een glomustumor. Toen dacht ik al: dat zou het kunnen zijn.

Inmiddels zijn alle klachten verdwenen

Tijdens het consult werd mijn vermoeden bevestigd: de arts dacht ook dat het een glomustumor was en stelde voor om te opereren. Toen ze mijn vinger openmaakte bleek er inderdaad een tumor van anderhalve centimeter onder mijn nagel te zitten. In eerste instantie was ik enorm blij: ik was niet gek, mijn pijn had een naam, een oorzaak. Maar daarna werd ik ook boos. Ik heb vijf jaar lang pijn gehad omdat niemand me geloofde.

De operatie zelf viel mee, maar de weken erna vielen tegen. De tumor zat op een zenuw en die was daardoor van slag. De eerste weken had ik nog regelmatig pijnaanvallen en twijfelde ik: is het wel allemaal weg? Maar inmiddels zijn alle klachten verdwenen. Ik hoef dus ook geen zware pijnstillers meer te slikken, met alle bijwerkingen die daarbij horen. Ik heb nu weer de energie van vroeger terug."

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak