Handchirurgie Fellow

Dr. Suzan Beerekamp

Dr. Suzan Beerekamp
“Klein letsel kan grote gevolgen hebben voor de patiënt.”

"Ik ben traumachirurg en daarmee gespecialiseerd in ongevalsletsels, groot en klein. Mijn speciale interesse gaat uit naar letsels van de hand, pols en arm.  Klein letsel kan grote gevolgen hebben voor de patiënt."

"Bij mij houdt het niet op bij het direct herstellen van de door het ongeval aangedane schade. Soms kan door letsel op de lange termijn slijtage van banden en kraakbeen ontstaan, waardoor mensen chronische klachten krijgen. Ook kunnen mensen met een handaandoening letsel oplopen. Mijn interesse heeft het om al deze verschillende mensen met verschillende hand- en polsklachten te helpen.

Bij Xpert Clinics Hand- en polszorg werken superspecialisten die ervoor zorgen het behandeltraject voor de patiënt zo gestroomlijnd mogelijk wordt ingericht. Zowel de medisch specialisten als de paramedici (o.a. fysiotherapeuten, ergotherapeuten) zijn onderdeel van het behandelteam. Hierdoor zijn de lijnen tussen de hulpverleners kort en kan er snel geschakeld worden. Ik geloof dat patiënten hierdoor beter en sneller herstellen.

Waar ik plezier aan beleef is om echt aandacht te kunnen besteden aan patiënten; zowel in het voortraject, het uitvoeren van de behandeling en het begeleiden in het revalidatietraject met persoonlijk contact.

Het geeft mij iedere keer weer veel voldoening om patiënten tevreden naar buiten te zien lopen. Vaak ontstaat dit door samen met de patiënt uit te puzzelen wat de oorzaak van de klachten is. Voor mij bestaat zorgvuldigheid er onder andere uit dat de patiënt op een persoonlijke manier goed geïnformeerd wordt zodat deze tot een weloverwogen behandelbesluit kan komen die bij hem/haar past. Dit geeft rust en vertrouwen, zodat gezamenlijk met overtuiging het behandeltraject wordt doorlopen.

Op de traumakamer in het ziekenhuis komen patiënten binnen met ernstige verwondingen. Soms zijn dit ook kinderen. De kinderen hebben allen een speciaal plekje bij mij, vooral ook door de veerkracht die ze laten zien als ze door een diep dal zijn gegaan. Het is verbazingwekkend en inspirerend om te zien hoe zij met de beperkingen omgaan die de ongevalsletsels met zich meebrengen en deze kunnen ombuigen tot een kracht.

Eén van deze kinderen was een jongen die zijn hand had verloren door een zaagmachine. Met een heel behandelteam is zijn pols gereïmplanteerd. Hoewel deze jongen in eerste instantie moest omgaan met de teleurstelling dat hij zijn toekomstwensen in duigen zag vallen, heeft hij uiteindelijk een bijzonder goede functie ontwikkeld waardoor hij weer toekomstperspectief kreeg."

  • AGB code
    03310566
  • BIG nummer
    59909971101
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak