Ervaring
De fractuur van mevrouw Budy

De fractuur van mevrouw Budy

“In tempo en afhandeling verliep alles heel goed”

Gevallen op de trap

Mevrouw Budy: “In mei ben ik op de trap gevallen. Mijn wijsvinger was uit de kom, aan de binnenkant van mijn middelvinger zat een diepe wond en mijn ringvinger stond heel raar. In het ziekenhuis is alleen mijn wijsvinger rechtgezet. Mijn hand was enorm gezwollen, maar dat was normaal werd me verteld. Na zes weken waren mijn vingers nog steeds heel dik, ook dat vond men nog normaal. Na twee maanden was de zwelling nog steeds niet verdwenen. Met mijn wijs- en middelvinger kon ik inmiddels niks meer doen en mijn ringvinger stond helemaal omhoog. Ik kreeg kokers om mijn vingers te ondersteunen, maar daardoor werden ze heel stijf. Inmiddels was ik onder behandeling bij een handtherapeut in Maastricht. Omdat hij zag dat er geen verbetering optrad, verwees hij me naar Xpert Clinics in Eindhoven waar drs. Luitzen de Boer werkt. Daar heb ik een afspraak gemaakt en gelukkig kon ik heel snel terecht.

Binnen drie weken geopereerd

Dokter De Boer zei meteen: we moeten je opereren. Er bleek veel littekenweefsel te zijn ontstaan door de val, dat moest worden verwijderen zodat mijn vingers weer normaal konen bewegen. Het was te veel om in één keer te doen, dus heeft dr. De Boer me twee keer geopereerd, in samenwerking met dr. Liron Duraku. De eerste operatie kon al binnen drie weken, daar was ik heel blij mee. Ik werd ook meteen gebeld door de anesthesist, in tempo en afhandeling verliep alles heel goed.

De kracht kwam meteen terug

In september zijn de wijs- en middelvinger gedaan, in november de ringvinger. Meteen na de operaties voelde ik al dat de kracht terugkwam. Na de eerste operatie ben ik 2-3x per week naar handtherapie geweest. Na de tweede ingreep hoefde ik maar 1x per week. Ik wist immers precies wat ik moest doen, ik kende alle oefeningen.
Ik ben heel blij dat ik geopereerd ben. Die drie vingers voelden ‘dood’ aan, nu heb ik weer gevoel en kan ik ze normaal buigen. Als het goed is kan ik straks weer alles doen met mijn hand. Ook mijn werk in de zorg kan ik hopelijk weer volledig oppakken, ik werk nu alleen therapeutisch.
Waar ik nog wel mee geworsteld heb, is dat ik nu nog steeds met die handproblemen zou zitten als ik zelf de stap naar Xpert Clinics niet had ondernomen. Je vertrouwt mensen als ze zeggen dat het goed gaat komen, maar in het ziekenhuis is dat niet goed ingeschat.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak