Ervaring
De glomus tumor van mevr. Van Ee

De glomus tumor van mevr. Van Ee

“De huisarts, dokters in het ziekenhuis, niemand wist wat het was.”

Mevr. Van Ee (82) had al vele jaren pijn aan haar rechter ringvinger: “Ik denk dat ik er wel veertig jaar mee gelopen heb. Het was geen constante pijn, maar als ik mijn vinger stootte of iemand gaf me een stevige hand, dan deed dat veel pijn. Die pijn trok soms helemaal door naar mijn arm. En het duurde ook lang voordat de pijn weer verdwenen was.”

Gespecialiseerd in pols en vingers
Uit angst voor de pijn gebruikte mevrouw Van Ee haar vinger zo weinig mogelijk. De afgelopen jaren bezocht ze verschillende artsen, maar niemand kon haar een diagnose geven. “De huisarts wist niet wat het was, in het ziekenhuis hadden ze dit nog nooit gezien. Niemand wist dus hoe dit behandeld kon worden.”

De oplossing voor haar probleem berust op toeval: ze kreeg bericht van haar oogarts dat de oogkliniek waar ze onder behandeling was, onderdeel was geworden van Xpert Clinics. “Er stond nog meer bij en ja hoor, Xpert Clinics bleek ook gespecialiseerd te zijn in pols en vingers. Ik heb een afspraak gemaakt en kon al heel snel komen.”

Diagnose: een glomus tumor
Mevrouw van Ee kwam op consult bij handchirurg dr. Jeroen Smit. “Bij het onderzoek willen ze allemaal je hand vasthouden, maar ik trok die meteen terug. Niemand mocht eraan komen, zo bang was ik voor die pijn. Dokter Smit zei: ik zie het al. Ik bleek een glomus tumor te hebben, daar had ik nog nooit van gehoord.”

Een glomus tumor bevindt zich meestal op de vingertoppen onder het nagelbed. De tumor is goedaardig maar geeft veel pijnklachten. De diagnose is meestal eenvoudig te stellen, maar lang niet altijd wordt eraan gedacht. Vandaar dat veel patiënten, net als mevrouw Van Ee, vaak jaren met klachten lopen. “Dat het zo lang moest duren voor iemand wist wat het was. Ik vertelde het laatst aan mijn huisarts en die had er nog nooit van gehoord.”

Na de operatie was de pijn meteen weg
Dr. Jeroen Smit heeft de glomus tumor operatief verwijderd. “De operatie was snel klaar. De assistente kwam naast me zitten om wat met me te praten. Ik was goed verdoofd dus dat ging allemaal goed. Na de operatie was de pijn meteen weg. Zo fijn, ik weet niet waar ik ben! De eerste weken was ik nog heel voorzichtig met handen geven, dat was een gewoonte geworden. Nu is het nog even afwachten tot de oude nagel die is teruggeplaatst uitgegroeid is en er een nieuwe nagel groeit. Dat duurt wel even maar dat kan me niet schelen. De pijn is eindelijk weg. Ik ben goed behandeld en zeer tevreden.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak