Ervaring
De glomus tumor van Nancy

De glomus tumor van Nancy

“Ik had niet kunnen bedenken dat ik ooit een leven zou hebben zonder die pijnlijke vinger.”

De pijn was echt extreem

Nancy: “Ik had al meer dan 20 jaar klachten, zelfs op de lagere school al kan ik me herinneren. De pijn zat precies onder de nagel van mijn middelvinger. Als er iemand tegenaan stootte, ging ik door de grond van de pijn. Die was echt extreem. Niemand mocht dus ooit in de buurt van die vinger komen. Ook kou gaf veel pijn. Ik had overal handschoenen liggen en op wintersport droeg ik zelfs verwarmde handschoenen, anders was het niet te doen. De pijn die ik had was heel anders dan de gewone pijn van koude handen. En ik deed er alles aan om die pijn te voorkomen.

Niemand wist wat het was

Ik was al verschillende keren bij de huisarts geweest. Op een gegeven moment stelde huisarts voor om een spuit te geven in de vinger, toen ben ik flauwgevallen van de pijn. Ik heb de fysiotherapeut gevraagd wat het was, ben bij een osteopaat geweest, maar het leverde allemaal niks op. Niemand herkende het. In het ziekenhuis wisten ze ook niet wat het was. Ze konden me opereren, maar de kans was klein dat het zou helpen. De pijn werd ondertussen steeds heftiger. Ik werd er ’s nachts wakker van en het straalde uit naar mijn andere vingers. Via via hoorde ik toen over Xpert Clinics Hand- en Polszorg.

Meteen een diagnose

Tijdens het consult bij drs. Arjen Blomme keek er een stagiaire mee. Die zei: deze klachten hebben we tijdens de opleiding behandeld, ze horen bij een glomus tumor maar het komt heel weinig voor. De arts bevestigde: daar denk ik ook aan. Hij vroeg: stop je vaak je vinger in je mond? Dat herkende ik meteen: als ik ergens kom waar het kouder is stop ik meteen mijn vinger onder mijn oksel of in mijn mond. Er is toen een echo gemaakt en daarop was te zien dat er inderdaad een glomus tumor zat.

Nooit meer die pijn gevoeld

Om de tumor weg te halen moest ik geopereerd worden. Ik vond het heel eng dat ze aan die vinger zouden komen, het zat zó in mijn systeem om hem weg te trekken. Maar dankzij de verdoving deed het helemaal geen pijn. De nagel is eraf gehaald, de tumor verwijderd en vervolgens is de nagel weer teruggeplaatst ter bescherming. Van de hechtingen heb ik best veel last gehad, de operatiepijn viel me tegen. Maar na de ingreep heb ik nooit meer de pijn gevoeld die ik daarvoor had.

De nabehandeling was perfect

De hele behandeling is superfijn gegaan. Alles is vanaf dag 1 heel goed verlopen, ze nemen je echt serieus. Ik moest vaak terugkomen en kon ook altijd langskomen als ik het niet vertrouwde. Ook de nabehandeling van handtherapeut Anne ter Haar was perfect. Ik heb in mijn leven zoveel gegoogled op ‘zere vinger’, maar nooit kwam ik iets tegen wat op mijn klachten leek. Pas toen ik de term ‘glomus tumor’ had gehoord, kwam ik andere verhalen tegen die precies klopten. De ervaringsverhalen op de website van Xpert Clinics heb ik vaak gelezen. Dat hielp me enorm, vandaar dat ik nu ook mijn verhaal wil delen. Ik ben met deze operatie enorm geholpen. Ik had niet kunnen bedenken dat ik ooit een leven zou hebben zonder die pijnlijke vinger.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak