Ervaring
De open breuk van dhr. Vooijs

De open breuk van dhr. Vooijs

"Bij Xpert Clinics kon ik de volgende dag al geopereerd worden."

Ik kreeg een bal op mijn hand en voelde meteen dat het niet goed was

Dhr. Vooijs: “Tijdens een hockeywedstrijd vorig jaar kreeg ik van dichtbij een bal op mijn hand. Ik voelde meteen dat het niet goed was. Het begon ook flink te bloeden. Een teamgenoot heeft me verbonden en daarna ben ik zelf nog teruggereden van Groningen naar Amsterdam. Mijn huisarts adviseerde me de volgende dag toch even naar het ziekenhuis te gaan. Daar zijn foto’s gemaakt en kreeg ik gips. Achteraf gezien ging het om een open breuk. Ik heb nog drie keer gevraagd of ik geen antibiotica moest hebben, maar dat was niet nodig werd me verteld. Ze dachten dat alleen de huid gesprongen was.
Na een week moest ik weer terug naar het ziekenhuis voor nieuwe foto’s. Ik vond zelf dat de breuk erg scheef stond maar volgens de arts daar was dat geen probleem. Mijn hand werd opnieuw in het gips gezet. Maar ik had er geen prettig gevoel bij.

Ik kan je morgen al opereren zei de dokter

Mijn huisarts kende Xpert Clinics en adviseerde een second opinion. Ruim drie weken na het ongeval heb ik een afspraak gemaakt bij dr. Guus Vermeulen in Hilversum. Hij bevestigde wat ik al dacht: die breuk stond niet goed. “Als je wilt kan ik je morgen al opereren,” zei hij. Maar hij gaf ook aan dat hij niet kon garanderen dat de uitkomst 100% zou zijn, omdat na vier weken gips de stand slecht was. Ik was blij dat ik zo snel geholpen kon worden, dus de volgende dag ben ik in Amsterdam geopereerd. Er zijn een plaat en zes schroeven in mijn hand gezet. Tijdens de operatie gaf dr. Vermeulen al aan dat hij tevreden was met het resultaat, dat was goed nieuws. 

Inmiddels is de beweging weer goed

Nadat het gips eraf mocht ben ik drie keer per week naar handtherapie geweest. Omdat ik mijn hand inmiddels al weken niet had kunnen bewegen, stond ik op achterstand wat betreft beweging en kracht. Het heeft drie maanden geduurd, maar inmiddels is de beweging weer goed. Vanmiddag ga ik voor de laatste keer naar handtherapie. Ik blijf zelf nog krachtoefeningen doen, want daar valt nog winst te behalen. Dr. Vermeulen zei vorige week: het duurt even voor die hand weer rustig is, dat laatste stukje komt nog wel. Al met al ben ik heel tevreden over Xpert Clinics en de handtherapie.”

Maak een afspraak

Kampt u ook met hand- of polsklachten? Neem dan contact op met ons informatiecentrum. Zij helpen u met al uw vragen, zoeken de snelst beschikbare Xpert Clinics vestiging bij u in de buurt en plannen voor u een consult bij onze specialist.

Neem contact op

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak