Ervaring
De gebroken vinger van tophockeyer Floris de Ridder

De gebroken vinger van tophockeyer Floris de Ridder

"Ik kreeg tijdens een wedstrijd een stick tegen mijn hand. Dr. Thybout Moojen greep snel in en herstelde de breuk."

Mijn middelvinger stond gedraaid en het deed veel pijn

Floris de Ridder: “Ik speelde met Kampong een wedstrijd tegen Bloemendaal en wilde een bal blokken bij een pass van de tegenstander. Toen kreeg ik een stick tegen mijn hand. Ik had gelukkig een handschoen aan maar die gaf niet genoeg bescherming. Mijn middelvinger stond gedraaid en het deed veel pijn. Ik wist eigenlijk meteen dat het gebroken was, een breuk geeft een ander gevoel dan een kneuzing. In het ziekenhuis is een foto gemaakt en daar bleek dat het MCP gewricht, het kogelgewrichtje dat de knokkel van je hand vormt, gebroken was.

Ik heb al eerder een blessure aan mijn hand gehad en daar heb ik veel gezeur mee gehad. Na drie maanden was de situatie nog steeds niet verbeterd. Via via ben ik toen bij dr. Moojen terecht gekomen en die heeft er door middel van een operatie voor gezorgd dat het goed kwam. Daar heb ik van geleerd, dus deze keer heb ik meteen contact met dr. Moojen gezocht. Een paar dagen later kon ik al geopereerd worden. De ingreep was niet heel eenvoudig omdat de breuk in het gewricht zat. Dr. Moojen heeft er een plaatje ingeschroefd, bij Xpert Clinics Handtherapie is een spalk aangemeten en nu is het even afwachten. Als alles goed gaat mag ik over twee weken beginnen met revalideren.

Als je handen je dierbaar zijn, heb je echt specialistische zorg nodig

Voor mij is de winterstop nu, in september, eigenlijk al begonnen. Dat is natuurlijk balen maar ik ben heel blij dat ik geopereerd ben – het is tenminste geen pappen en nathouden deze keer. Alles wat ik eventueel nog kan spelen is meegenomen, maar ik heb geleerd dat je hier ook voorzichtig mee moet zijn. Het zal even gaan duren voordat alles weer stabiel is.

Ik ben superblij met mijn behandeling bij Xpert Clinics Hand- en polszorg. Als je iets aan je handen hebt, dan moet je een goede dokter zoeken - al is het maar voor de zekerheid. Als je handen je dierbaar zijn, heb je echt specialistische zorg nodig.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak