Ervaring
De gescheurde buigpees van mevr. Elders

De gescheurde buigpees van mevr. Elders

"Het peesletsel in mijn vinger werd in eerste instantie niet opgemerkt in het ziekenhuis en daarna verkeerd behandeld."

Het zou vanzelf overgaan

Mevrouw Elders (35): “Ik was wat aan het dollen met mijn vriend en verloor mijn evenwicht. Ik wilde mijzelf opvangen maar dat ging mis en mijn ringvinger verdraaide. Op dat moment hoorde ik een geluid alsof er een elastiekje knapte. Ik kon mijn ringvinger niet meer buigen en ook trilde mijn hand een beetje. Na 6 uur lang op de SEH waar röntgenfoto’s werden gemaakt en tests werden gedaan mocht ik naar huis, het zou vanzelf overgaan. Mijn ringvinger zat middels een buddytape vast aan mijn middelvinger. Als ik na 2 weken nog last zou hebben, dan mocht ik een afspraak maken met de pijnpoli in het ziekenhuis.

Ik kon direct in Zeist terecht

Ik vertrouwde het niet en ben na een paar dagen naar de huisarts gegaan. Die gaf me het advies zo snel mogelijk een afspraak te maken op de pijnpoli. Daar zijn nieuwe foto’s gemaakt en er was weer niets te zien. Ik werd doorgestuurd naar een plastisch chirurg en deze concludeerde dat mijn buigpees gescheurd was. Ik had een zogenaamde ‘jersey finger’. De chirurg vertelde mij dat pezen niet gezien worden op een röntgenfoto maar wel met een echo en dat dit soort letsel binnen 72 uur behandeld moet worden. Dit was dag 10 nadat het gebeurde, op dag 11 werd ik geopereerd. De chirurg heeft een gedeelte van de pees opgepakt en vastgezet met botankertjes. Dat de pees hierdoor was ingekort is niet goed gecommuniceerd met de ergotherapeut, die mijn vinger recht heeft geduwd zodat deze goed in mijn spalk paste. Waarschijnlijk is de pees op dat moment weer losgegaan, maar door zware medicatie heb ik hier niet veel van meegekregen.

Ik kreeg 5 weken lang fysiotherapie maar zonder enig resultaat. Na een gesprek met de plastisch chirurg, die beweerde dat ik mijn best niet deed, heb ik het voor elkaar gekregen dat er een echo gemaakt werd van de vinger. Daaruit bleek dat de pees weer los was. Ik wilde niet meer in het ziekenhuis geholpen worden en vroeg mijn huisarts om een verwijzing naar Xpert Clinics Hand- en polszorg. Hier had ik veel goede verhalen over gehoord.

Ik kon direct in Zeist terecht voor de intake en twee dagen later ben ik geopereerd door drs. Reinier Feitz in Hilversum. Deze operatie is anders gegaan: het gerafelde gedeelte van de pees (door het losschieten van de botankertjes) is verwijderd en er bleek nog een stukje pees bovenin mijn vinger aan het bot te zitten. Deze delen zijn aan elkaar gehecht. Het litteken op mijn vinger ziet er veel mooier uit dan na de eerste operatie. Ik heb in de eerste week 7 dagen handtherapie gehad en dat werd afgebouwd naar 5 keer per week, toen 3 keer per week en nu een jaar later zit ik op 1 keer per maand. Al met al heb ik nu vijf maanden niet kunnen werken. Het is maar een vinger, maar in de kinderopvang heb je je handen heel hard nodig. Dit had maar drie maanden hoeven zijn als de operatie meteen goed werd uitgevoerd.

Ik raad Xpert Clinics Hand- en polszorg zeker aan

Het gaat nu heel erg goed. Mijn vingertop staat nog een beetje krom, maar dit moet je weten anders zie je het niet. Helemaal recht zou het ook niet meer worden doordat mijn pees ruim 1 cm is ingekort. Ik kan eigenlijk alles weer en daar ben ik ontzettend blij om. Ik raad Xpert Clinics Hand- en polszorg zeker aan, ze nemen de tijd voor je en alles is goed geregeld!”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak