Ervaring
De artrose van mevr. Flens

De artrose van mevr. Flens

"Ik ben heel tevreden en kan iedereen die hand- of polsklachten heeft aanraden er heen te gaan."

Na zo’n 16 operaties hoor ik zo ongeveer bij de inboedel

Mevrouw Flens (60): “Ik ben al sinds 2011 vaste patiënt bij Xpert Clinics Hand- en polszorg. Inmiddels ken ik alle receptionistes in Velp: na zo’n 16 operaties hoor ik zo ongeveer bij de inboedel :)

Ik heb erge artrose in mijn polsen en vingers. Dat begon ooit met een pink. Ik blijk slecht kraakbeen te hebben en door de overgang is dat verergerd. Toen ik in het ziekenhuis was uitbehandeld hoorde ik via een collega van mijn man over Xpert Clinics Hand- en polszorg. Daar bleek dat er nog wél wat aan te doen was.

Ik ben door diverse artsen behandeld, maar de laatste ingrepen zijn gedaan door dr. Erik Walbeehm en dr. Sebastiaan Souer. Er zijn gezwelletjes weggehaald, kunstgewrichtjes geplaatst en delen van vingers vastgezet. En dan ben ik ook nog aan al mijn vingers geopereerd aan triggerfinger, op mijn duim na. Hoeveel pech kun je hebben?! De volgende operatie staat alweer gepland, dat wordt een ingreep voor PT-artrose in mijn pols. Er wordt dan een versleten botje weggehaald, waardoor de pijn verdwijnt. Rechts is dat al gedaan, links is nu aan de beurt.

Alles is goed op elkaar afgestemd

Hoe vaak ik ook al ben geopereerd, ik zie er steeds weer tegenop. Je weet wat er gaat gebeuren, dat je na de ingreep pijn hebt en moet herstellen. Het blijft vervelend, maar ze doen er alles aan om het zo prettig mogelijk te maken. Je wordt heel vriendelijk geholpen, er wordt goed voor je gezorgd door het verplegend personeel en de therapeuten. Alles is goed op elkaar afgestemd. En gelukkig: elke keer helpt zo’n ingreep ook.

Omdat een aantal vingers inmiddels is vastgezet, kan ik niet alles meer doen. Aardappels schillen bijvoorbeeld, dat lukt niet meer. Omdat de artrose verder gaat, heb ik nog steeds vingers die pijn doen. Maar ondanks de pijn kan ik wel mijn hobby diamond painting doen. Ik ben bang dat in ieder geval de middelvinger rechts nog moet worden behandeld. Maar dat probeer ik nog zolang mogelijk uit te stellen.

En dat je niet onder narcose hoeft, is ook een voordeel

Ik ben heel tevreden over Xpert Clinics Hand- en polszorg en kan iedereen die hand- of polsklachten heeft aanraden er heen te gaan. Ook omdat je er snel terecht kan. Voor mensen die opzien tegen een plexus-verdoving zou ik willen zeggen: het valt best wel mee. En dat je niet onder narcose hoeft, is ook een voordeel.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak