Handchirurg

Dr. Sebastiaan Souer

Dr. Sebastiaan Souer
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Souer, J. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn patiënten in deze efficiënte setting optimaal kan behandelen.”

"Xpert Clinics Hand- en polszorg heeft veel ervaring met zowel veel als minder voorkomende hand- en polsaandoeningen. Iedere patiënt krijgt hier topzorg op maat in een patiëntvriendelijke omgeving, met directe ondersteuning van hand- en ergotherapeuten. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn patiënten in deze efficiënte setting optimaal kan behandelen.
Voor mijn promotie heb ik enkele jaren onderzoek gedaan aan de Harvard Medical School in Boston. Vanuit dit onderzoek is mijn speciale interesse in de ‘posttraumatische’ afwijkingen aan hand en pols ontstaan; aandoeningen als gevolg van een fractuur van hand of pols. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in zenuw-, pees- en bandletsels van hand en pols als ook in arthroscopische behandeltechnieken (kijkoperaties). Ik ben gegrepen door de veelzijdigheid en de technisch aspecten van mijn vak.
Optimaal functioneren van de hand en pols is ongelooflijk belangrijk voor uitoefening van werk, muziek, (top)sport en vrijwel alle dagelijkse activiteiten. Het verschil dat je met een behandeling kunt maken, is dan ook enorm. Zo zag ik op mijn spreekuur een patiënt met al jaren bestaande pijnklachten na een polsfractuur. Ondanks dat de breuk goed geheeld was en de röntgenfoto’s normaal waren, bleef de patiënt klachten houden. Na een lang revalidatietraject werd ze naar mij doorverwezen. Een kijkoperatie van de pols liet zien dat er sprake was van polsbandletsel dat relatief eenvoudig opgelost kon worden. Na de operatie was ze snel hersteld en kon ze binnen afzienbare tijd weer tennissen!”

Dr. Sebastiaan Souer (1977) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in de orthopedische chirurgie in Nijmegen en Arnhem. Nadat hij drie jaar onderzoek deed aan de Harvard Medical School in Boston promoveerde hij in 2011 op de operatieve behandeling van polsfracturen. Daarna specialiseerde hij zich verder tot handchirurg middels het nationale hand- en polschirurgie fellowship. Sinds 2014 is dr. Souer werkzaam als handchirurg bij Xpert Clinics Hand- en polszorg. In 2015 behaalde hij het FESSH-examen (Federation of European Societies of Surgery of the Hand). Het FESSH-examen is het hoogst haalbare op het gebied van hand- en polschirurgie.

  • BIG nummer
    49062194401
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak