Ervaring
De artrose van Lilian

De artrose van Lilian

"Artrose, en daar was volgens mijn huisarts niks aan te doen."

Lilian Huussen: "Ongeveer vijftien jaar geleden werden de knokkels van mijn vingers dik. De huisarts stelde de diagnose: artrose, en daar was volgens hem niks aan te doen. Maar ik kreeg met name aan mijn ringvinger steeds meer last van pijn; als mijn kleinkinderen mijn hand pakten ging ik door de grond. Inmiddels had ik een nieuwe huisarts en die kende gelukkig de Xpert Clinics Hand- en polszorg.

Dr. Moojen heeft tijdens het eerste consult foto's gemaakt en meteen bevestigd dat ik in verschillende vingers artrose had. Hij stelde voor om te beginnen met handtherapie en daarna te kijken of een operatie nog nodig zou zijn. Na een half jaar had ik toch nog zoveel last van mijn ringvinger dat we besloten om het versleten gewricht te vervangen.

Al na een paar dagen ben ik gestart met handtherapie

De PIP prothese werd geplaatst onder plexusverdoving, ik heb van de ingreep niets gevoeld en ook daarna heb ik totaal geen pijn gehad. De voorgeschreven pijnstillers heb ik dus niet hoeven slikken. Al na een paar dagen ben ik gestart met handtherapie. Ik was ervoor gewaarschuwd dat het best een intensief traject ging worden: 13 weken lang drie keer per week naar Hilversum komen.

Maar je wilt uiteindelijk het beste resultaat, en daar weet je zeker dat je wordt behandeld door de juiste handtherapeuten. Mijn man ging steeds mee, en dat was heel gezellig.

Ik heb totaal geen pijn meer

Ik ben heel tevreden met het eindresultaat: ik kan mijn ringvinger weer volledig gebruiken en heb totaal geen pijn meer. Ik merk nu pas dat ik die vinger jarenlang helemaal niet meer gebruikte. Mijn pink is er zelfs door naar binnen gegroeid. Wat ik verder opvallend vind is dat er vrijwel geen litteken te zien is - toch ook belangrijk, want wij vrouwen kunnen best ijdel zijn…"

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak