Ervaring
De proximale rij carpectomie van mevr. Van Engelenhoven

De proximale rij carpectomie van mevr. Van Engelenhoven

"De verwachting was dat ik 60% van de functie terug zou krijgen, maar ik zit nu al op 73%."

Zo fantastisch

Mevrouw Van Engelenhoven (59): “Hier spreekt een superblij mens. Ik ben van mezelf heel opgeruimd, maar hoe ik bij Xpert Clinics Hand- en polszorg ben behandeld is echt overweldigend. Zo fantastisch! Alle lof ook voor het verplegend personeel dat zo lief en zorgzaam is. Ik ben in mijn leven al 28 keer geopereerd, dus ik ben wel wat gewend. Maar de operatie door dr. Thybout Moojen is het positiefste wat ik ooit heb meegemaakt.

De huisarts had goede berichten gehoord over Xpert Clinics Hand- en polszorg en verwees me door

Lang geleden, toen ik een jaar of 18 was, ben ik al geopereerd aan mijn pols. Er is toen een botje weggehaald. Vorig jaar mei viel ik en brak ik mijn pols. Op de foto was toen te zien dat de bandjes tussen de eerste rij handbotjes waren afgescheurd. Dat was blijkbaar al veel eerder gebeurd. Ik had inderdaad altijd al last van die pols. In het ziekenhuis werd ik geopereerd om de breuk te repareren maar dat lukte niet. Ik bleef veel pijn houden. De huisarts had goede berichten gehoord over Xpert Clinics Hand- en polszorg en verwees me door.

Dr. Moojen zag op de foto dat mijn pols een rommeltje was. Hij zei: dit geeft zoveel pijnklachten en problemen, als je niets doet ben je straks toe aan een polsprothese. Hij stelde voor om een proximale rij carpectomie te doen, waarbij een rij botjes wordt weggehaald.

Volgens de arts was het een heel grote ingreep, maar ik heb dat niet zo ervaren. De pijnstillers die ik meekreeg heb ik maar drie dagen gebruikt, daarna was het best te hebben. Daar was ik wel verwonderd over. Eind november ben ik geopereerd en in januari ben ik alweer begonnen met werken. Ik werk in de thuiszorg en moet dus veel tillen en met mijn handen werken. Ik heb het natuurlijk langzaam opgebouwd, maar zelfs dr. Moojen vond het heel bijzonder dat ik na zes weken de draad alweer opgepakt heb.

Het is nu vier maanden na de ingreep en het gaat hartstikke goed. De verwachting was dat ik 60% van de functie terug zou krijgen, maar ik zit nu al op 73%. En ik ben er nog niet. Aan de handtherapie heb ik niet zoveel gehad, ik doe de oefeningen gewoon zelf en dat gaat prima. Het grootste pluspunt is dat ik geen pijn meer heb, zelfs niet na een dag werken. Het enige waar ik moeite mee heb is om iets kleins op te rapen; buigen lukt nog niet helemaal en de fijne motoriek kan nog beter. Maar dat is een kleinigheid.

Ik ben er helemaal vanaf

Vanaf de eerste ontmoeting had ik veel vertrouwen in dr. Moojen. Zo zelfverzekerd en kundig als hij reageerde, dat voelt heel vertrouwd. Ik durfde me direct aan hem over te geven. Hij vertelde eerlijk dat hij niet zeker wist of hij de pijn uit mijn duim weg kon krijgen, maar ik ben er helemaal vanaf.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak