Ervaring
De gescheurde pees van mevr. Bouwmeester

De gescheurde pees van mevr. Bouwmeester

"De timing was perfect: toen ik eenmaal de beslissing had genomen, kon ik heel snel terecht."

Op het werk kon ik met mijn vinger niet veel meer

Mevr. Bouwmeester (28): “Een jaar geleden heb ik heel knullig mijn vinger gestoten. De volgende dag was hij dik en opgezet. Ik ben zelf fysiotherapeut en dacht dat het een kneuzing zou zijn. Ik ben er dus mee doorgelopen, maar het werd steeds instabieler. Op het werk kon ik er niet veel meer mee. Dus toch maar naar de huisarts gegaan en die verwees me naar Xpert Clinics Hand- en polszorg.

Toch gekozen voor de operatie

Handchirurg Jeroen van Uchelen constateerde direct dat er een pees volledig afgescheurd was. Hij adviseerde een operatie, maar daar twijfelde ik over. Je weet nooit hoe groot de impact van zo’n operatie zal zijn. Ik ben zzp-er en dat betekent: geen werk is geen geld. Op mijn verzoek heeft hij toen een kleine brace gegeven en daar kon ik prima mee werken.

Afgelopen september ben ik gestart met mijn masteropleiding fysiotherapie. Tijdens deze master leek het mij niet handig om met beperkingen erin te gaan en/of te opereren. Dus ben ik teruggegaan naar de kliniek en heb ik uitleg over de operatie gevraagd. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: ik ben nog jong, ik wil nog zonder problemen mijn werk kunnen uitvoeren, ik laat het doen.

De operatie is 100% meegevallen

Ik ben heel relaxed de operatie ingegaan. Je weet als fysiotherapeut wat je te wachten staat en de zorg was heel aangenaam. Tegen de plexusverdoving zag ik wel op maar die is echt 100% meegevallen. Complimenten voor de anesthesist, echt fantastisch hoe ze het heeft gedaan. Ik heb er helemaal geen last van gehad.

De handtherapie wilde ik graag zelfstandig oppakken en dat was goed. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal geluisterd heb naar de adviezen. Ik ben na een week alweer aan het werk gegaan. Natuurlijk heb ik het wel rustig opgebouwd en soms had ik wat zwelling omdat ik teveel had gedaan. Maar ik heb nul pijn gehad en de beweeglijkheid kwam vlot terug.

Ik ben weer helemaal terug op mijn oude niveau

Achteraf ben ik blij dat ik het toch gedaan heb. En de timing was perfect: toen ik eenmaal de beslissing had genomen, kon ik heel snel terecht. Met het resultaat ben ik heel erg tevreden: het is nu een half jaar later en ik ben weer helemaal terug op mijn oude niveau.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak