Nascholing

Als huisarts kunt u diverse aandoeningen zelf behandelen. Door verdieping in de materie, kunt u uw patiënten betere zorg bieden. Daarom bieden wij geaccrediteerde nascholingen aan. Xpert Clinics organiseert het hele jaar door gratis geaccrediteerde nascholingen voor huisartsen. De nascholingen worden gepresenteerd door onze specialisten in al onze vakgebieden (Hand- en polszorg, Orthopedie, Oogzorg en Proctologie) en worden zowel op locatie als online gegeven. 

Bekijk een actueel overzicht en meldt u eenvoudig aan via Medische Scholing.

medischescholing.nl

Niet alle onderstaande nascholingen zijn op elk moment beschikbaar. We voegen continu nieuwe nascholingen toe aan ons aanbod. Meldt u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hand- en polszorg nascholingen

Even Polsen Wat Er Aan De Hand Is
 

Tijdens deze nascholing bespreken we de differentiaaldiagnostiek van de triggerfinger, CTS en Quervain. (Patho) fysiologie, symptomen en behandeling worden besproken door een handchirurg en een handtherapeut. Specifiek wordt ingegaan op wat u als huisarts kunt doen en wanneer het zinvol is om door te verwijzen. Naast een interactief theoretisch deel volgt ook een vaardigheidstraining injectietechnieken. Doelstelling van deze praktische en interactieve nascholing is verbreding van kennis en vaardigheden op gebied van hand – en polsproblematiek volgens de NHG standaard.


Letsels van de hand en pols
 

In deze nascholing staan letsels centraal en bespreken we de traumatologie van de hand en pols. Onze artsen geven uitleg over verschillende letsels en de juiste behandeling hiervan. Aan bod komen o.a. fracturen, peesletsels, zenuwletsels en instabiliteit. Aan de hand van casuïstiek bespreken een handchirurg en een handtherapeut deze verschillende onderwerpen. Er wordt besproken welke behandelingen u als huisarts zelf kunt uitvoeren en wanneer het zinvol is om door te verwijzen. Bij de scholing is er altijd ruimte voor vragen en het inbrengen van eigen casuïstiek.


Overige nascholingen

Xpert Clinics biedt ook nascholingen aan voor de vakgebieden Hand- en polszorg, Oogzorg en Proctologie. Bekijk hier het actuele aanbod van alle nascholingen. 

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak