Ervaring
De gebroken pols van Daan Steenman

De gebroken pols van Daan Steenman

"Vier weken na de operatie heb ik weer een kartwedstrijd gereden."

Mijn pols bleek gebroken

Daan Steenman (18): “Tijdens het voetballen ben ik voorover gestruikeld. Ik kwam aan in volle sprint en opeens lag er iemand voor me. Ik viel op mijn handen en mijn linkerhand bleef steken achter het gras. Ik had niet gelijk door dat het mis was, ik heb de helft van de wedstrijd nog zitten kijken. Mijn pols werd wel dik, ik heb er meteen ijs op gelegd in de hoop dat het weg zou trekken, maar dat deed het niet. In het ziekenhuis bleek dat mijn pols gebroken was. Met behulp van Chinese vingers is de breuk gezet en daarna kreeg ik gips.

Sneller geholpen dan in het ziekenhuis

Omdat ik kart op topniveau, wilde ik zo snel mogelijk weer kunnen rijden. Vier weken na de breuk was er een wedstrijd die belangrijk was voor het kampioenschap. Een kennis van mij was eerder al bij Xpert Clinics geweest. Daar zou ik sneller geholpen kunnen worden dan in het ziekenhuis.

Dr. Guus Vermeulen heeft me geopereerd. Door de breuk zaten er losse brokjes bot in mijn pols. Die heeft hij met een plaat, 7 schroeven en een K-draad vastgezet. De ingreep is gedaan met een plexus-verdoving. Dat geeft een beetje raar, schokkend gevoel in je arm. Daarna is het gevoel helemaal weg. Je denkt dat je arm gewoon op je buik ligt terwijl die in feite op de werktafel van de arts ligt, dat is wel apart. Toen die K-draad er later weer uitgehaald moest worden, heb ik gevraagd of ik voor de plexus-verdoving een roesje kon krijgen. Dat vond ik persoonlijk prettiger.

Ik heb geen pijn meer

Na de operatie heb ik zeker drie maanden fysiotherapie en ergotherapie gehad. In het begin heel intensief, daarna wat minder. Ik had geen verwachtingen over hoe snel het herstel zou gaan, maar het is prima verlopen. Alles doet het weer, ik heb geen pijn meer en ik kan alles weer doen. Ik ben dus heel tevreden. En die wedstrijd? Die heb ik kunnen rijden. Ik droeg wel een spalk en het resultaat was zeker minder, maar ik was erbij.”

Maak een afspraak

Kampt u ook met hand- of polsklachten? Neem dan contact op met ons informatiecentrum. Zij helpen u met al uw vragen, zoeken de snelst beschikbare Xpert Clinics vestiging bij u in de buurt en plannen voor u een consult bij onze specialist.

Neem contact op

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak