Ervaring
Het buigpeesletsel van dhr. Jansen

Het buigpeesletsel van dhr. Jansen

"Binnen 1 minuut stelde dr. Vermeulen al de diagnose: mijn pezen waren kapot."

Ik had een forse ontsteking in mijn hand

Dhr. Jansen: “Ik was bezig met het scharnier van een deur, toen de deur losschoot. Ik ving hem met mijn rechterhand op. Mijn hand werd dik, maar pijn deed het niet. De volgende dag ben ik naar de huisarts gegaan. Zij dacht aan overbelasting en gaf me ontstekingsremmers. Toen het niet overging werd er bloedonderzoek gedaan en daaruit bleek dat ik een forse ontsteking had in mijn hand. Ik kreeg antibiotica en ging daarna naar de fysiotherapeut om mijn hand weer beweeglijker te maken. Maar het werd niet beter.

De huisarts verwees me door

Integendeel: ik kreeg ook pijnklachten. Op de huisartsenpost is er gekeken of er toch geen breuken waren maar dat bleek niet zo te zijn. Ik kreeg een nieuwe ontstekingsremmer en kon weer naar huis. Na een aantal dagen merkte ik dat ik mijn middelvinger en wijsvinger niet meer kon strekken. De fysiotherapeut gaf nog maar eens een andere oefening, maar uiteindelijk heeft de huisarts me verwezen naar Xpert Clinics Hand- en polszorg.

De operatie is prima gegaan

Ik was amper 1 minuut binnen bij dr. Vermeulen toen hij zei: ‘Ik heb slecht nieuws, de pezen zijn kapot dus u moet geopereerd worden.’ Hij legde uit hoe hij van de buigpezen in mijn hand nieuwe strekpezen kon maken. Het is een flinke operatie geweest, het heeft ongeveer anderhalf uur geduurd. Ik kreeg een plexus verdoving maar heb daarbij gevraagd om een roesje, ik wilde er niks van meemaken. Dat is prima gegaan.

Ik ben blij dat ik nu alles weer kan doen

Voor de operatie heb ik al een gesprek gehad met de revalidatiearts. Er was fysiotherapie en ergotherapie nodig om de functies weer goed te krijgen, en ook maatschappelijk werk is ingeschakeld zodat we huishoudelijke hulp kregen omdat mijn vrouw mij de eerste weken moest verzorgen en tweemaal per week naar de handtherapie moest brengen. Ik ben geopereerd in Amsterdam en ben daarna voor handtherapie naar Elena Herraez Gomez in Hilversum gegaan. Elena heeft vooral gewerkt om de vuistbeweging weer goed te krijgen, zodat ik alles weer kan beetpakken. De strekking is voor 90% goed gekomen en gelukkig heb ik geen beperkingen meer in mijn dagelijks leven. Ik ben blij dat ik nu alles weer kan doen. Ik ben dr. Vermeulen én Elena dan ook heel dankbaar en kan Xpert Clinics Hand- en polszorg en het handencentrum dan ook voor 100% aanbevelen.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak